Allt för sinnet

I en liten stad i Ångermanland lever jag ett småstadsliv med mycket tid i naturen och ännu mer i min ateljé. Jag är grafisk formgivare/illustratör, målar i akryl, gör keramiska väggdekorationer och mobiler. 

Mobilerna är huvudsakligen i trä, läder och stengods och passar för såväl hemmiljö som offentlig miljö. Poängen med de verk jag gör handlar enbart om upplevelsen, känslan. Min förhoppning är att mina produkter och verk talar direkt till sinnet, utan att man funderar på funktion. 

Ja, varför är jag så fascinerad av mobiler?  Jo, de gör ett rum mer dynamiskt. Ofta finns dekoration mest på väggar eller stående på golv, men genom att hänga utsmyckning och dekoration från taket blir ett rum ofta mindre förutsägbart och mer spännande. Mina mobiler är grafiska men samtidigt organiska. Lite traditionella och hantverkiga men också lite moderna och urbana. Min idé är att det kan hängas i stora kluster eller ensamt. Kanske vill man göra dem stora eller lite mindre. 

Sedan lång tid tillbaka på konstskolan i Paris är målning också något som ligger varmt om hjärtat. Ofta går mitt fokus i vågor och målning har just nu stor konkurrens från keramiken. Jag gör väggdekorationer i organiska mjuka former. Jag jobbar också gärna med keramik som i små delar kan byggas till stora verk på de platser där volym och yta kräver extra stora format.

Kontakta mig gärna om du har en specifik förfrågan! Jag gör gärna samarbeten där verken blir anpassade efter just det projekt du formger.