Därför Storspov

Vi är Magnus och Anna, lever en småstadsliv och ägnar mycket tid ute på landsbygden. Uppe på vårt skogsställe i Nyland har vi skogen i ryggen och lägdor i vackra mönster. I det lugn vi känner föds många nya idéer och lust att skapa. Ofta, när vi strosar runt,  hör vi storspoven ropa och på något vis har den blivit en symbol för kreativitet.

Skapandet landar i lite olika saker. Att måla och skapa mobiler är en del och trädgårdsdesign är en annan. Den röda tråden är att gräva där vi är. Använda material som kommer ur vår ände av världen, skapa trädgårdsmiljöer som är en förlängning av den vackra naturen vi har omkring oss i Sverige, Norrland och Ångermanland.

Våra mobiler är oftast i trä och närmare bestämt plywood, ibland också i keramik. De är designade av oss och tillverkade lokalt med material från Sverige och Finland. Mobilerna är tänkta för hem såväl som till offentliga miljöer. På den här sidan ses de i standardformat men vi gör också specialdesigns av mobiler. Varför mobiler kanske man kan undra? Jo, de fyller en viktig funktion genom dess förmåga att göra ett rum mer dynamiskt. Ofta finns dekoration mest på väggar eller stående på golv. Genom att hänga utsmyckning och dekoration från taket blir ett utrymme ofta mindre förutsägbart och mer spännande. Vår stil är lite av en mix mellan det jordnära och urbana. Grafiska okomplicerade former, råa ytor utan lack och olja. Planprintning  på vissa varianter och bara enkel pigmenterad linoljevax på andra.